הנה כמה נקודות מפתח לגבי תקן ISO 22000:2018:
- מערכת ניהול בטיחות מזון (FSMS) ISO 22000 – מחייב ארגונים להקים, ליישם, לתחזק ולשפר ללא הרף מערכת ניהול בטיחות מזון. מערכת זו משלבת אלמנטים מרכזיים כגון תקשורת אינטראקטיבית, ניהול מערכות, תוכניות דרישות מוקדמות ועקרונות HACCP כדי להבטיח בטיחות מזון בכל שרשרת האספקה.
- ניתוח סיכונים ונקודות בקרה קריטיות (HACCP) – התקן משלב את העקרונות של ניתוח סיכונים ונקודות בקרה קריטיות (HACCP) לזיהוי, הערכה ובקרה של סכנות בטיחות מזון. ארגונים חייבים לבצע ניתוח סיכונים ולקבוע נקודות בקרה קריטיות כדי למנוע, לחסל או להפחית סיכונים לבטיחות מזון.
- תוכניות קדם (PRPs) ISO 22000 – מדגיש את החשיבות של יישום תוכניות קדם ליצירת סביבה היגיינית ושליטה בתנאים תפעוליים הנחוצים לבטיחות מזון. תוכניות אלה כוללות שיטות עבודה כגון תברואה, הדברת מזיקים, היגיינת כוח אדם ותחזוקת מתקנים.
- גישה מבוססת סיכונים – התקן נוקט בגישה מבוססת סיכונים לניהול בטיחות מזון, המחייב ארגונים לזהות ולהעריך סיכוני בטיחות מזון פוטנציאליים וליישם בקרות כדי להפחית סיכונים אלו. גישה פרואקטיבית זו מסייעת במניעת אירועי בטיחות מזון ומבטיחה אספקה של מוצרי מזון בטוחים.
- תקשורת ותיעוד – ISO 22000 מדגיש את חשיבות התקשורת בתוך הארגון ועם בעלי עניין חיצוניים כדי להבטיח ניהול יעיל של בטיחות מזון. תיעוד של מדיניות, נהלים ורשומות חיוני כדי להוכיח עמידה בתקן ולהקל על המעקב.
- שיפור מתמיד – ארגונים המוסמכים ל-ISO 22000 צפויים לנטר, למדוד ולהעריך ללא הרף את ביצועי בטיחות המזון שלהם. על ידי ניתוח נתונים, ביצוע ביקורות פנימיות ותגובה למשוב, ארגונים יכולים לזהות תחומים לשיפור ולשפר את האפקטיביות של מערכת ניהול בטיחות המזון שלהם.
לסיכום, ISO 22000:2018 מספק מסגרת מקיפה לארגונים בתעשיית המזון כדי להבטיח את בטיחות המוצרים שלהם, לעמוד בדרישות הרגולטוריות ולשמור על אמון הצרכנים. על ידי יישום ISO 22000, חברות יכולות להוכיח את מחויבותן לבטיחות מזון, לשפר את היעילות התפעולית ולהפחית סיכונים הקשורים לסכנות הנישאות במזון.